egy webfejlesztő webblogja

Nem szeretek ilyen stílusban írni, de ezt másképp nem lehet elmondani azoknak, akik esetleg lemaradtak a nagy sztoriról.

Tehát mint ahogy a cím is jelzi, van egy idétlen nő, aki nyílván nem ért semmit a számitógépekhez, arról nem is beszélve, hogy fogalma sincs arról, hogy mit jelent az a hogy operációs rendszer.

Ez a nő egyetemen van, ahogy én értettem levelezésesen, lényeg, azon van hogy szügsége van egy számitógépre amin van internet és egy szövegszerkeztő.

A történet, úgy kezdődik, hogy fellép a Dell honlapjára, kiválasztott egy 1,100$os gépet, megrendeli, mikor megérkezik, csodálkozik, hogy nem Windows van rajta hanem Ubuntu. A nő mérgesen felhívja a Dell ügyfélszolgálatát, megmondják neki, hogy kicserélhetik más gépre, de ők személy szerint ajánlják a gépet. A nő hallgat rájuk, megtartja a gépet utánna meg egy paraszt hír portál ír egy cikket, hogy mennyire rosz és használhatatlan az ubuntu, mert a nő nem tudta a Verzion CDjéről feltelpíteni a modem drivert, illetve túl boldogtalan volt, hogy rájöjjön, hogy az OpenOfficeal dokumentumokat szerkesztenek.

A történet ezzel nem ér véget, mert utánna még ez a parasztokból és teknikailg hozzá nem értő emberekből álló hírportál jól megszídja az ubuntu felhasználókat, illetve készitőket.

Mindenki, aki rajta van az ubuntu levezőlistán tudja, hogy én egyszerü felhasználó párti vagyok, egyszerü felhasznló párti vagyok, nem idióta párti vagyok.

Ezekkel a dolgokkal nem vagyok tisztában a cikk olvasása után:

1) miért vásárol valaki számitógépet ha nem ért hozzá?
2) saját döntéséért miért hibáztat valaki mást?
3) aki nem tudja mi az az operációs rendszer, miért akar internet telepíteni? és ha lássa hogy nem megy, miért nem keres hozzá értő embereket?
4) miért van az, hogy ilyen bunkók járnak egyetemre, akik nem tudnak megkapni egy szövegszerkesztőt, aminek a nevében szerepel is maga a szó?

Elképesztő, hogy az emberek mennyire meszzire mennek, hogy az Ubuntut és a Dellt hibáztatják, mert a nő kiesett az egyetemről, csak azért hogy egy botrányos felkapott sztorit írjanak.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Címkefelhő

%d blogger ezt kedveli: