egy webfejlesztő webblogja

Kubuntu manapság

Nem tudom miért is strapálja magát a Canonical azzal hogy kiad KDE alapú disztrót. A Kubuntu az Intrepid Ibex óta egy nagy zsákutca mindenkinek aki KDEt akar használni.

Nagyon nagyot csalódtam a Kubuntuban, nem gondoltam volna hogy ezt fogja csinálni a Canonical. Szégyent hozott magára és a KDEre egyaránt. Fölösleges leírjam mi a baj a Kubuntuval, mert többet érek azzal ha azt írom mi az ami nem baj vele, ami gyakorlatilag semmi, mert minden defektes ebben a disztróban, de leírok egy pár nagyobbat:

– nincs KDE 3
– hálózat nem megy
– kopete nem mutat contact photokat
– az instalalója emlékeztet a Windows 95re
– amarok 2es minden csak nem szép és pláne nem használható

Nagyon nagy elfogultság kelletett ahhoz, hogy ráerőszakolják mindenkire a KDE 4estmeg minden programot amit iszonyúan rosszul válogattak.

Erre a bejegyzésre válaszolva ezeket tudom mondani:

“Quassel IRC kliens, a Konversation fejlesztése megszűnt, nem portolják QT4-re”

A Konversation aktívan van a mai napig is fejlesztve, viszont sok hacket tartalmaz, mivel nem nagyon voltak IRC kliensre szánt UI elemek. A Quassel meg profiknak szánt IRC kliens, és pár megabájtért cseréli le ezzel a Konversationt a kedves dev csapat.

“KMail/Akonadi, valamint Amarok2 (Amarok 1.4 nem érhető el többé)”

Amarok 2-t hasznáni 1.4es helyett legalább akkora hiba mint amit fent emlitettem, rengeteg hibát tartalmaz, de ez nagyon nem érdekli a Kubuntu fejlesztőket.

“Új hálózatkezelő plasmoid”

Ez nem csak a Kubuntu fejlesztők hibája, hanem a KDE fejleszőké, akik azt hiszik, hogy mostantól mindent plasmoidba kell megcsinálni.

“A fejlesztők várják a tesztelők visszajelzéseit, hogy a Jauntyra minél több hibát tudjanak javítani.”

Maga a Jaunty egy nagy hiba az Intrepiddel együtt.

Jelenleg egyre többen térnek át a Kubuntus emberkék OpenSUSEre és ha Canonicalék nem térnek észhez könnyen elveszthetik a Kubuntus felhasználóit. Valahogy még mindig nem tudom felfogni, hogy tudnak elrontani egy disztrót ami régen az egyik legjobb volt.

Advertisements

Hozzászólások: "Kubuntu manapság" (2)

  1. Ulysses szerint:

    Senki sem kényszeríti a felhasználókat semmire, a szabad szoftverek legnagyobb előnye éppen a választási lehetőségek hatalmas tárháza: mindenki azt használ, ami kielégíti minden igényét. Az írásaimat érintő megjegyzéseket pedig szívesebben várom a blogomon, kommentek formájában, az építő jellegű, hasznos megjegyzések segítenek az írások színvonalasabbá és hitelesebbé tételében.

  2. rebegin szerint:

    hello.ne feledd, hogy a jaunty mégcsak nem is béta állapotú, hanem alfa, azaz nem a végfelhasználóknak van! éppen ezért van benne sok bug, és az emberek segitségével fogják várhatóan megoldani. én ugyan jelenleg nem használok kde4-et, de használtam már évekig(és kb. ha nem lenne xfce, akkor most is azt használnék), most xubuntu intrepidet használok 2.6.29-es kernellel, és swiftweaselt meg emesene-t leaszamitva, qt4-es progik mennek nagyrészt: krusader (van benne másolási sorkezelés!!!! f5-f2), k3b, gwenview, amarok(nightly built), nincs velük semmi baj… amarokban szépen vissza lehet állitani a régi táblázat szerü lejátszólistát, a középső plazmás vagymilyen hülyeséget ami alapbol ottvan el lehet tüntetni, és vannak benne kafa extra dolgok is. networkmanager ha kell a bugos helyet, akkor ott a wicd, vagy a gtk-s nm-applet…ha jól tudom akkor hardyhoz elérhető a kde 3.5 és mivel az egy lts kiadás, nyugodtan megteheted, hogy azt használod, jönnek hozzá biztonsági frissitések, és majd 10.04-essel meg frissitheted is közvetlenül, várhatóan addigra helyrerázódik a kde körüli mizéria…a kde-ben nem csak foltozgatások zajlanak jelenleg, hanem az egész kód ujraírása, ami nem kis munka és erőfeszítés ezt nem árt szem előtt tartani…jahigen. és a KDE 4.1 != KDE4egyszóval: türelemmásszóval: amig rendeződnek a dolgok, probalj ki mas asztal-környezetet, van választási lehetőség bőven, ettől jó az opensource. használd ki, nézz körül…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Címkefelhő

%d blogger ezt kedveli: