egy webfejlesztő webblogja

Bátran kijelentem, hogy nagy feminista-ellenes vagyok, nem támogatok én semmi hím dominanciát, szó se erről, viszont ellenzem ezeket a feminista mozgalmakat, mert korán sem arról szólnak, hogy a “nők egyenlően legyenek kezelve a férfiakkal”, hanem arról hogy a “nők egyenlőbbek legyenek”. Ez az én véleményem, nem kell vele egyet érteni.

A világban vannak sztereotípiák, akármennyire kínlódnak egyesek, hogy ennek az ellenkezőjét bebizonyítsák, mert mindig is voltak és mindig is lesznek. Ezeknek a sztereotípiáknak vannak tulajdonságaik, és ezek a tulajdonságok jó kiinduló pontul szolgálnak vicceknek vagy egyéb humoros megjegyzéseknek. Ezért vannak: taxis viccek, skót viccek, székely viccek stb. stb. stb.

Nem látom okát annak, hogy valaki megsértődjön az ilyen jellegű dolgokért, mivel ezek nem egy konkrét csoportot céloznak meg, hanem egy sztereotípiát. Akinek nem inge ne vegye magára.

Tehát az előző gondolatokból kiindulva úgy gondolom, hogy a feministák unalmukban kereshetnének más elfoglaltságot mint  különböző szabad szoftwares személyiségek sértegetését. Igen sértegetésnek nevezem azt, hogy egy két humorosabb megjegyzésért cserébe negatív kritikát kapnak azok az emberek akiknek köszönhetjük azt amit ma szabad szoftwarenek nevezünk. Véleményem szerint ezt nem érdemelték meg, sok mindent el lehet mondani róluk, de ezekből a megjegyzésekből kifolyólag semmiképp nem lehet azt elmondani amit ezek a feministák találtak ki.

Egy Kirrily Robert nevezetű, hölgy annyira messzire ment, hogy írt egy nyílt levelet Mark Shuttleworth-nak, amiben udvariasan követeli Mark Shuttleworth-ot, hogy nyílvánosan kérjen bocsánatot az alábbi(magyarra lefordított) megjegyzéséért:

“nehéz elmagyarázni lányoknak”

Mikor ezt meghallottam, fogtam a fejem és azt hittem hogy ez biztos csak egy vicc, hogy egy ilyen apró dologért már szabadságharcot indít egy pár nő.

RMS-el is hasonló eset történt, őtet se kímélte ez a feminista brigád.

Ez a csoport szabad idejében még egy blogot is csinált, ahol arról panaszkodnak, hogy milyen rossz indulatú megjegyzésekkel illetik őket szabad szoftwarees konferenciákon illetve arról hogy Shuttleworth nem akar bocsánatot kérni. Nagy valószínűséggel így próbálják felhívni magukra a figyelmet ahelyett, hogy neki álljanak és vegyenek aktívan részt a szabad szoftwarees tevékenységekben.

Nem vagyok nőgyűlölő, tisztelem emberként is és szakmailag is a nőket úgyannyira mint ahogy tisztelek mindenki mást, viszont szánalmasnak tartom, amit ezek a feministák művelnek, mert egyszerűen az értelmük nem elég érett ahhoz, hogy megértsenek egy viccet.

És még ha az a veszély fenyeget, hogy ezért egy nyílt levelet kapok kijelentem: Igen, tényleg nehéz egyes dolgokat megmagyarázni lányoknak.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Címkefelhő

%d blogger ezt kedveli: