egy webfejlesztő webblogja

Olivier FAURAX egy ártatlan kérdésére a Skype-nál azt a választ kapta, hogy a közel jövőben nyílt forrásu lesz a skype. Későbbi beszélgetésekből kiderült, hogy a Skype kliens lesz nyílt forrásu, a protocolja marad zárt, mert sajnos ha azt megnyitnák, akkor a Skype már nem lenne biztonságos.

Nagy valószínüséggel a végeredmény egy zárt forrásu libskype lesz és egy nyílt Skype kliens, ami referencia implementációnak is fog szolgálni, tehát mindenki fog tudni írni skype klienst és lesz is egy jó példa rá és remélhetőleg nem kellesz várjunk éveket featureek meg bugfixekre.

Én személy szerint a Pidgin illetve Kopete támogatásokat várom.

Advertisements

Hozzászólások: "Nyílt forrásu lesz a Skype?" (2)

  1. ez jutott az eszembe:
    a komoly titkosítási eljárások mindegyikének nyilvános az algoritmusa, a titkosító programkód ismerete nem elég a titkosítás feltöréséhez. Kell egy kulcs is. Minden olyan titkosítás, melynek nem hozzák nyilvánosságra a kódját, a saját sírjába esik bele abban a pillanatban, hogy kereskedelmi forgalomba kerül, mert teljesen bizonyos, hogy valaki visszafejti a gépi kódot

    • Igen viszont úgy tudom, hogy a Skype tartalmaz egy olyan mechanizmust is, amely képes hitelesíteni valakit peer to peer módon, tehát anélkül, hogy megkérdezze a központi szervert, és ha ez kerülne ki akkor lehetne probléma, mert akkor lehet, hogy lehetne hamisítani a személy azonosságot.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Címkefelhő

%d blogger ezt kedveli: