egy webfejlesztő webblogja

Hírek a weben

Elfogadták az ES5-öst, ami arra hivatott hogy a Javascriptet egy még jobb nyelvvé tegye, ugyan el kell teljen egy kis idő még ezt aktívan lehet használni de végre nyogodtak lehetünk hogy jó irányba halad a Javascript. Szerencsére szemben az ES4-essel itt nem arra törekedtek, hogy teletömjék a nyelvet mindennel, hanem azon, hogy a nyelv hibáit javitsák, ellentétben azzal a C# nevezetü programozási nyelvel.

A Youtube bejelentette, hogy meg fogja csinálni a Youtube HTML5-ös verziójátcsak hagyjunk más a Youtube jobbá tételével kapcsolatos ötletet is érvényesülni, ugyanis a kérések listáján ez uralta a top 10-et. Lehet egyszer el jön az idő, amikor nem lesz szükségünk arra a bizonyos böngésző pluginre ami mellet a Java gyorsnak tünik. Aki kiváncsi hogy milyen lehet a Youtube HTML5-ben az meg is tekintheti itt: http://www.youtube.com/html5

Miguel de Icaza szerint azonban a webnek meg a desktop applikációknak is fizetős Microsoft technologiára van szükségük, ha minden terve szerint haladna akkor megszabadulnánk a Flashtől és helyette kapnánk a Microsoft Silvermoonlightot, ami sokban nem külömbözne a Flashtől web terén ugyanolyan alapból rosz böngésző plugin lenne mint a többi.

“Nagy megdöbbenésemre” kiderült, hogy a Google meg más cégek elleni támadáshoz kihasználtak egy Internet Exploreres hibát ami benne van mind a 6,7,8-as verziójában, milyen kár hogy az IE6-osra már nem valószinü hogy érkezik javitás és az exploit mindenki számára elérhető az interneten. Szerény véleményem szerint aki még mindig képes egy 10 éves böngészőt használni az megérdemli hogy nap mint nap feltörjék.

Kijött a JQuery 1.4!!! A webfejlesztők svájci bicskájának megjelent egy újabb verziója, ami többek között sebességet igér.

A Google Geaars fejlesztése megállt, sajnos a Google úgy döntött, hogy nem foglakozik ezzel többet, inkább a HTML5-t fejleszti a Chromeban, ami rosz abból a szempontból, hogy Chromiumban így nincs lehetőség Gears-re és a HTML5-ös technologiák még nincsenek rendesen leimplementálva a böngészőkben, legalább is nem az összes.

Mellesleg ami még az internetet meg az oktatást illeti, kedves országunk új rendszere szerint számitógép ismeret érrettségi vizsgán:

A diákoknak figyelmesnek kell lenniük azonban, hiszen internet-hozzáférésük csak az első 30 percben lesz, ezután a többi feladatra kell majd koncentrálniuk. A tesztlap kidolgozásához minden tanulónak 90 perc áll a rendelkezésére.

Pedig kedves államelnökünk szerint a mai diákot arra kell nevelni, hogy “keressen a Google-en”….habár igaz ezt még a választások előtt mondta, azóta biztos elfelejtette vagy azt gondolja hogy 30 perc alatt mindent meg lehet kapni 🙂

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Címkefelhő

%d blogger ezt kedveli: