egy webfejlesztő webblogja

Nyugodj békében Nokia

A napokban a Microsoftos múlttal rendelekező Stephen Elop, Nokia vezérigazgató egy hasonlatban leírta, hogy egy égő platformon áll a Nokia, és el kell dönteni, hogy marad a platformon vagy a vízbe ugrik. A platform alatt a Symbiant meg a MeeGot értette, ugyanis ezekbe ölte a cég a pénzét, nem is keveset, ugyanis kiderült, hogy a Nokia többet költ a szoftware részlegre mint az Apple, és annak ellenére nem tud semmi eredményt felmutatni.

A logikus lépés ezek után az lenne, hogy a Nokia bekapcsolódjon az Android táborba és hardware szinten versenyezzen a többiekkel, de Elop a víz helyett egyenest a tüzbe ugrik azzal, hogy a Windows Phone 7esre teszi a voksát. A WP7es még igen szerény részesedéssel rendelkezik és nem biztos, hogy valaha is hozzá fog jútni lendülethez, a Microsoft nem arról híres, hogy milyen jó mobil operációs rendszereket készitene, ha Ballmeren múlna mindenen desktop Windows futna.

Sokan arra is gyanakszanak, hogy Elop beépitett embere a Microsoftnak, ami akár igaz is lehet figyelembe véve a történteket.

Ami lényeges, hogy a befektetők szerint is vége.

Ez van, az élet megy tovább, pedig mennyi mindennel hozzá tudott volna járni a Nokia az Androidhoz.

Advertisements

Hozzászólások: "Nyugodj békében Nokia" (3)

  1. Azért még ne temessük a Nokiát. A Win-t se fogja egyhamar lenyomnia Linux, a Nokia is meglesz még sokáig. Ha elérik, hogy a windowsos asztali alkalmazások a WP7-tel fognak tökéletesen együtt működni, az az üzleti szegmensben sokkal többet számít, mint, hogy fut-e az Angry Birds vagy megvan-e a 100.000 app.

    • Desktopon Windows, dominál de mobilon Android meg iOS, az üzleti szegmensben azt hiszem, hogy a Blackberry dominál, de nem vagyok benne biztos. Lehet nem halott a Nokia, hanem élőhalott, de a vezető pozicióját elveszette és ilyen baklövésekkel nem valószínü, hogy visszakapja. Ez az egész egyedül a Microsoftnak kedvez.

  2. hungaro szerint:

    Nokia feltalálta hogy lehet benzinnel tüzet oltani.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Címkefelhő

%d blogger ezt kedveli: